10.12.11

Φωτογραφική έκθεση του Ηλία Βροχίδη














Στις 14 Απριλίου του 2007 ξεκίνησε μονάχος από τη Θεσσαλονίκη με μια μικρή μοτοσικλέτα (Honda XR 250S), για να ταξιδέψει σε δέκα μήνες τέσσερις χώρες: Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν και Ινδία. Τα σχέδια άλλαξαν πολλές φορές στην πορεία και κατέληξε να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από δύο χρόνια και δυόμισι μήνες, έχοντας καλύψει 73.000 χλμ., αφού ταξίδεψε σε δεκατέσσερις ασιατικές χώρες: Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν, Ινδία, Νεπάλ, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Κυργιζστάν, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Αρμενία και Ναγκόρνο-Καραμπάχ!

Αυτό το ταξίδι ονομάστηκε "greece2india".

Τώρα ετοιμάζονται για ένα άλλο ταξίδι, ακόμη μεγαλύτερο! Η Αφρική και η Μέση Ανατολή τους περιμένουν κι αυτοί διψούνε να εξερευνήσουνε τους τόπους αυτούς! Γιατί μιλώ στον πληθυντικό; Αυτή τη φορά θέλει να ταξιδέψει μαζί του και η Χριστίνα, η mad nomad-isa. Θα χρησιμοποιήσουνε, λοιπόν, δύο μοτοσικλέτες, ίδιου τύπου (ελαφριά εντούρο) και θα κινηθούνε με την ίδια συνταγή: αμέτρητοι κύκλοι για να δούνε όλα όσα αξίζουν, χρόνια στο δρόμο για να μπούνε κάτω από την επιδερμίδα των κοινωνιών που θα επισκεφτούνε και πάντα με κινητήριο δύναμη την αγάπη τους για τον Άνθρωπο και τη Φύση.

Το «mad about Africa«, αυτό το νέο τους εγχείρημα, βρίσκεται πια στο στάδιο της εντατικής προετοιμασίας, που σημαίνει πως ο Ηλίας καθημερινά ασχολείται με την οργάνωση του ταξιδιού και η Χριστίνα τον βοηθά όσο της επιτρέπει ο περιορισμένος ελεύθερός της χρόνος.

Ελπίζουνε το καλοκαίρι του 2013 οι ρόδες τους, ν’ αρχίσουν να κυλούν και πάλι, in sha’ Allah, που λεν κι οι φίλοι τους οι μουσουλμάνοι…















Από την προετοιμασία της έκθεσης φωτογραφίας του Ηλία Βροχίδη "27 πανσέληνοι στην Ανατολή",στον Πολυχώρο Ιδεών & Συναισθημάτων "Στο Κόκκινο".
Συνδιοργάνωση Φωτογραφική λέσχη Κοζάνης-Φωτοεστίαση και οι Μοτοδιαδρομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: