17.1.12

Πίσω από το τζάμι....






















Ο Γιάννης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ηχολήπτης στο επάγγελμα με 35 χρόνια προϋπηρεσίας στα ιστορικά Studios της COLUMBIA συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές από το 1965 μέχρι και το 2000. Η αγάπη του και η ανησυχία του για τη μουσική απότελεσε το κίνητρο και για την συγγραφή του πρώτου του βιβλίου με τίτλο «ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΜΙ» που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2010 από τις «Εκδόσεις Θαλασσί».




























































Καταγράφει τις εμπειρίες και την επαφή που είχε όλα αυτά τα χρόνια με το λαϊκό τραγούδι. Το παλιό, το έντεχνο, το μοντέρνο, το κλασσικό, με τον Άκη Πάνου, τον Μάρκο Βαμβακάρη, το Βασίλη Τσιτσάνη, το Γιώργο Μητσάκη, το Γιώργο Ζαμπέτα, τον Απόστολο Καλδάρα, το Μάνο Χατζιδάκι, το Δήμο Μούτση, το Μίκη Θεοδωράκη, το Μάνο Λοίζο, το Γιάννη Σπανό, το Σταύρο Ξαρχάκο,το Διονύση Σαββόπουλο,το Νίκο Ξιδάκη, τον Κώστα Βίρβο, την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, το Λευτέρη Παπαδόπουλο, το Στέλιο Καζαντζίδη, το Γρηγόρη Μπιθικώτση, το Νίκο Ξυλούρη, το Μανώλη Αγγελόπουλο, τη Γιώτα Λύδια, τη Βίκυ Μοσχολιού, το Στράτο Διονυσίου, το Σταμάτη Κόκοτα, τη Χαρούλα Αλεξίου, τη Λίτσα Διαμάντη, τη Δήμητρα Γαλάνη, το Γιάννη Πουλόπουλο, το Γιάννη Πάριο, το Γιώργο Νταλάρα, το Μανώλη Μητσιά, την Ελένη Βιτάλη,το Γιώργο Σαρρή,την Πίτσα Παπαδοπούλου, τη Γλυκερία, την Αφροδίτη Μάνου, τους Charms, την Ελπίδα, την Τάμμυ, τον Κυριάκο Σφέτσα, την Κατερίνα Γώγου, τον Παύλο Σιδηρόπουλο, το Νικόλα Άσημο, τη Fairuz και πολλούς άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες.














































Μέσα στο βιβλίο συμπεριλάμβάνεται ένα Cd με σπάνιες κι ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις από «Κλεμμένες στιγμές» του ιδίου. Στιγμές του Γρηγόρη, του Μανώλη, της Χαρούλας, του Στέλιου, καθώς και του Στέλιου Βαμβακάρη, του Νίκου Ξιδάκη, του Κώστα Σταματάκη, της Κίτσας Καζάκος, του πρωτοψάλτη Θεόδωρου Βασιλικού και του Γιάννη Σπανού.



Εμείς γνωρίσαμε έναν άνθρωπο γλυκό,με ζεστή καρδιά και ένα πλατύ χαμόγελο και νιώθουμε τυχεροί που οι δρόμοι μας συναντήθηκαν. Ευχόμαστε γρήγορα να ξαναβρεθούμε και να πούμε όσα αφήσαμε γιατί δεν προλάβαμε...

Γιάννη σε ευχαριστούμε... για όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: