20.1.12

Trio Apopsis
















Ρυθμικά στοιχεία από την παράδοση μας ιδιαίτερα της Μακεδονίας και της Θράκης διασκευάζονται και ντύνονται με στοιχεία της Jazz, καθώς οι μουσικοί στολίζουν τις μελωδίες μέσα από την προσωπική τους αναζήτηση.


















Το συγκρότημα APOPSIS αποτελεί την μετεξέλιξη των BLUE TRAIN που δημιουργήθηκε στις αρχές του 1991 από τους: Γιώργο Τζούκα στο πιάνο Μανώλη Κουτσουνάνο στα τύμπανα και Λάκη Τζήμκα στο ακουστικό μπάσο. Μετά από αναζητήσεις χρόνων οδηγήθηκαν σε διασκευές Jazz standards και παραδοσιακής μουσικής, όπου παράλληλα δημιουργούν τις δικές τους συνθέσεις, έχοντας ως έρεισμα τους μονούς ρυθμούς. Αυθεντική jazz που έχει ως πρόθεμα τα μουσικά βιώματα, διυλίζεται, ανασυντάσσεται, αναπροσδιορίζεται και παίρνει νέα μορφή.

Το trio Apopsis έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πιο πρόσφατη την εμφάνιση στο Jazz Festival του Μεξικό SAN LUIS POTOSI, Απρίλιος του 2005, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Στις 22 Ιουλίου 2005 πρόκειται να εμφανιστούν στο SANI JAZZ FESTIVAL.

Δισκογραφία: BLUE TRAIN (SKY PATHS). Παραγωγή: Οκτώβριος 2002, σε συνεργασία με τον καταξιωμένο κιθαρίστα της jazz, Wayne Brasel.

Σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει και η καινούργια δισκογραφική δουλειά των Apopsis.

Eμείς, είμαστε τυχεροί που έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε τη μουσική τους συχνά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: